рф атакувала Україну ракетами та майже 100 БПЛА: як відпрацювала ППО

рф атакувала Україну ракетами та майже 100 БПЛА: як відпрацювала ППО

Війська рф в ніч на 19 жовтня здійснили масовану атаку на територію України. Силами ППО виявлено та здійснено супровід понад 100 повітряних цілей: до 98 ворожих безпілотників та шість керованих авіаційних ракет Х-59/69.

Про це повідомляють Повітряні Сили ЗСУ.

Окупанти використали КАБи з акваторії Чорного моря, ударні БпЛА типу “Shahed” та дрони невстановленого типу, запуски яких здійснювалися з районів Курська, Єйська, Приморсько-Ахтарська.

Як відомо, повітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати рф: ЗСУ за добу знищили 1380 російських окупантів

“Станом на 12.00 в результаті протиповітряного бою збито 4 керовані авіаційні ракети Х-59/69”, - йдеться у повідомленні.

За їхньою інформацією, вже збито 42 ворожих БпЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Миколаївській та Херсонській областях.

Крім того, 46 російських безпілотників наразі локаційно втрачено. 

Нагадаємо, війська рф завдали 243 удари по семи населених пунктах Запорізької області за минулу добу, 18 жовтня. До служб надійшло п’ять повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Києві в ніч на 19 жовтня було чути вибухи. Внаслідок атаки дронів у Дарницькому районі столиці постраждала жінка.

Головне