Расизм у Tesla: 6000 темношкірих працівників позиватимуться проти компанії Маска

Расизм у Tesla: 6000 темношкірих працівників позиватимуться проти компанії Маска

Майже 6000 темношкірих співробітників заводу Tesla у Фрімонті збираються подати колективний позов проти компанії Ілона Маска за її нездатність впоратися із расовою дискримінацією на підприємстві. Місцевий суд попередньо постановив, що вони мають на це право, пише Reuters. 

Верховний суд Каліфорнії дійшов висновку, що цей позов піднімає загальні для усіх темношкірих робітників фабрики питання щодо того, чи було в курсі керівництво Tesla про ці проблеми та чи вживало заходів для її вирішення.

Перший позов проти американського виробника електрокарів ще у 2017 році подав експрацівник заводу Маркус Вон. У позовних документах він заявляв, що його темношкірі колеги роками зазнавали знущань расистського характеру, зокрема образливих графіті на стінах.

"Я думаю, численні скарги показують, що Tesla не змогла запобігти расовій дискримінації своїх темношкірих співробітників", - зазначив адвокат позивача Лоуренс Орган.

Попередня постанова суду була винесена перед слуханнями, тому Tesla, ймовірно, спробує її оскаржити. Втім, як пише видання, скоріше за усе судді не змінять своєї думки. 

"Це рішення є серйозним ударом по Tesla, оскільки воно відкриває для компанії потенційний багатомільйонний судовий процес", - йдеться у матеріалі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, торік у вересні Незалежна комісія федерального уряду США з громадянських прав подала позов проти компанії Tesla через виявлені факти дискримінації чорношкірих співробітників автовиробника. Позов стосується расових утисків, зафіксованих на заводі компанії у Фремонті. Окрім словесних образ, чорношкірим працівникам доводилось неодноразово зустрічати в виробничих приміщеннях, також ліфтах та туалетах графіті зі свастикою та петлями.

 
 

 
  

 
 

Головне