Рада може розглянути законопроєкт про мобілізацію у першому читанні цього тижня, – Корнієнко

Рада може розглянути законопроєкт про мобілізацію у першому читанні цього тижня, – Корнієнко

Верховна Рада України може розглянути новий законопроєкт про мобілізацію у першому читанні вже цього тижня.

Про це заявив заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко під час брифінгу. За його словами, є висока ймовірність, що цього тижня парламентарі розглядатимуть у залі законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" (№10449), а також можливі альтернативи.

Корнієнко також розповів, що законопроєкт "видозмінився після редакції, проте в ньому залишається ще декілька позицій, які викликають жваві дискусії". Серед таких дискусій і питання так званих "електронних повісток", тобто норма, яка регулює обов’язок громадянина реєструвати електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста, в який надсилатиметься повістка про виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

"Очевидно, що буде запропоновано багато правок до другого читання, адже це законопроєкт дискусійний, але будемо усі шукати порозуміння", - зазначив заступник голови ВРУ.

Крім того, як наголосив Олександр Корнієнко, Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки збирається запропонувати скорочення терміну розгляду правок щодо проєкту. Однак таку пропозицію мають підтримати й інші народні депутати.

За словами заступника голови парламенту, нині він не може передбачити рівень підтримки законопроєкту у сесійній залі. Водночас вже на погоджувальній раді стане зрозуміло, "як та чи інша фракція ставиться до самого факту голосування за цей документ і чи будуть вони давати за нього голоси".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у новому проєкті про мобілізацію є не лише санкції, але й зручні механізми, розповів начальник Управління преси та інформації Міноборони Ілларіон Павлюк.

Головне