Путін програв зі смертю Пригожина: Братчук розповів, хто може стояти за вбивством

Путін програв зі смертю Пригожина: Братчук розповів, хто може стояти за вбивством

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук розповів, хто може стояти за вбивством ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина.

Про це він розповів у стрімі на "Ми-Україна".

"Я прихильник версії, що Пригожина вбили представники ФСБ. При чому це було зроблено за допомогою ППО. Чи знав про це Путін? Міг і не знати, або ж його поставили перед фактом, адже йому створили інформаційну бульбашку і далеко не про все говорять", - зазначив речник.

Братчук також додав, що Путін зробив би це під час маршу на Москву, який стався два місяці тому. За словами речника, російський президент програв у цьому, адже якби судив Пригожина, то був би в очах росіян сильним лідером, а вийшло навпаки.

Нагадаємо, у середу ввечері, 23 серпня, у Тверській області впав приватний літак. Виявилося, що він належить засновнику ПВК “Вагнера” Євгена Пригожина. Він був у списку пасажирів літака. Усього в результаті аварії загинули 10 осіб. За деякими даними, літак Пригожина могла збити російська ППО.

Згодом офіційно стало відомо, що Євген Пригожин був у літаку, який впав. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що попри ймовірну смерть Євгена Пригожина, ПВК “Вагнер” досі небезпечний для інших країн. За його словами, відтепер найманці угруповання звітуватимуть безпосередньо Кремлю. Міністерство внутрішніх справ Польщі оцінює кількість солдатів “Вагнера” на білоруській території у 5 тис. осіб.

Головне