Путін і Сі Цзіньпін підписали угоду про поглиблення двостороннього стратегічного партнерства

Путін і Сі Цзіньпін підписали угоду про поглиблення двостороннього стратегічного партнерства

Глава рф Володимир Путін прибув із дводенним державним візитом до Китаю, де зустрівся з Сі Цзіньпіном. Про це повідомило видання Reuters.

Перед цим російський диктатор та лідер КНР провели переговори. За словами путіна, рф і Китай сформували портфель з 80 великих спільних інвестиційних проєктів у різних областях.

Сі Цзіньпін зазначив, що китайсько-російська співпраця - це "еталон відносин між великими державами та сусідніми країнами". А також наголосив, що Китай має намір завжди бути добрими сусідами з росією.

Це перша поїздка Путіна за кордон після його переобрання в березні. Китай він обрав через "безпрецедентно високий рівень стратегічного партнерства між країнами".

До багатьох інших країн російський лідер поїхати не може, оскільки в березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на його арешт.

Нагадаємо, віцепрем’єр-міністр Словаччини Томаш Тараба заявив, що загрози життю прем’єр-міністру Роберту Фіцо немає. 

Про це повідомив заступник міністра навколишнього середовища. За інформацією глави МВС Словаччини Матуша Шутай-Ештока, початкові дані розслідування свідчать про те, що нападник мав політичні мотиви.

Як писали "Ми-Україна" раніше, оперативна ситуація уздовж всієї смуги північного кордону - на Чернігівщині та Сумщині - станом на 16 травня є контрольованою суттєвих змін в обстановці не спостерігається. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів речник ОТУВ "Сіверськ" Вадим Мисник.

Головне