Прикордонники знищили російський комплекс спостереження "Муром-М" (відео)

Прикордонники знищили російський комплекс спостереження

Українські прикордонники "Сталевого кордону" знищили російський комплекс спостереження "Муром-М" на Харківському напрямку.

Про це повідомили у загоні на сторінці у Facebook.

"Під час проведення повітряної розвідки на Харківському напрямку, прикордонниками 15 мобільного прикордонного загону було виявлено російський комплекс відео-тепловізійного спостереження. Влучним попаданням оператор дрона-камікадзе демілітаризував "Муром-М", — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, "Муром-М" - це система для далекого візуального спостереження, оснащена оптичною камерою з потужним зумом. Ця система дозволяє спостерігати за людиною на відстані до 10 км, а тепловізор у темряві виявляє автомобіль за 8 км та людей за 4 км.

Нагадаємо, бійці Нацгвардії знищили мінометний розрахунок російських військ разом зі снарядами на Бахмутському напрямку. Ворожий міномет вдалося знищити бригаді швидкого реагування “Рубіж”.

Також воїни Збройних сил України у понеділок, 7 серпня, знищили російський гвинтокрил Ка-52 у Запорізькій області. Це сталося поблизу села Роботине. Як зазначається, збиття цього гелікоптера це робота 47-мої механізованої бригади ЗСУ.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, за минулий тиждень Сили оборони України знищили більше 340 одиниць військової техніки противника, заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

“Минулого тижня на Сході та Півдні близько 30 осіб було взято в полон. Більше 340 одиниць військової техніки знищено, серед них і танки, і міномети, і гаубиці, і навіть ракетні установки… Більше 70 місць компактного скупчення особового складу, тобто бійців ворога, було знищено. Було знищено близько 10 пунктів управління, ця інформація ще уточнюється. 15 зенітно-ракетних комплексів, більше 60 артилерійських установок, боєприпаси зі складами близько 10″, – сказала Маляр. 

Головне