Прикордонники на Сумщині відбили спробу заходу ворожої ДРГ, - ДПСУ

Прикордонники на Сумщині відбили спробу заходу ворожої ДРГ, - ДПСУ

Українські прикордонники відбили чергову спробу заходу ворожої ДРГ з територій росії на Сумщину. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Він зазначив, що це сталося вчора. Диверсанти мали на меті виявити розташування Сил оборони України, а також проведення заходів з мінування місцевості.

"По таких групах українські захисники (прикордонники, підрозділи ЗСУ, Національної гвардії) відразу відкривають вогонь при виявленні. Надалі вони ні з чим відходять за межі кордону", - розповів Демченко.

За даними Сумської ОВА, за минулу бойову добу російське окупаційне військо 19 разів відкривало вогонь по мирних містах, селищах та селах області. В цілому було зафіксовано 87 вибухів. Для атак на Сумщину ворог використовував міномети та артилерію, за вчорашній день противник обстріляв 15 населених пунктів у дев'яти громадах.

Нагадаємо, 24 червня російська ДРГ намагалась проникнути на територію Сумської області. Однак через відпір українських військ вона зазнала втрат та відступила.

Як писав "Ми-Україна" раніше, круїзний лайнер ASTORIA GRANDE, на борту якого знаходяться російські туристи, достроково покинув Грузію після протестів місцевого населення. Лайнер відплив з порту Батумі на кілька днів раніше. Це сталося минулого вечора близько 21:00 під свист протестувальників та гімн Грузії.

Люди прийшли у порт Батумі та скандували “Російський корабель іди на**й”. Також мітингувальники спалили російський прапор біля будівлі парламенту у Тбілісі.

Головне