При спробі незаконного перетину кордону загинули більше 40 українців - ДПСУ

При спробі незаконного перетину кордону загинули більше 40 українців - ДПСУ

Державна прикордонна служба України оприлюднила статистику щодо спроб незаконного перетину державного кордону. За словами речника ДПСУ полковника Андрія Демченка, щонайменше 40 осіб загинуло через такі спроби.

Більшість трагічних випадків сталася на річкових ділянках кордону, де люди тонули, переоцінивши свої сили та не врахувавши небезпеки підводних перешкод. Інші смертельні інциденти зафіксовані у гірській місцевості, де невдалі "мандрівники" гинули через виснаження та дезорієнтацію у важкодоступній місцевості.

"Наші прикордонники неодноразово рятували життя людей, які днями блукали горами і були на межі виснаження через необдумані спроби перетнути кордон", - наголосив Демченко під час брифінгу в Медіацентрі "Україна".

Водночас представник ДПСУ відзначив, що з настанням серпня кількість спроб нелегального перетину кордону зменшилася через погіршення погодних умов.

Прикордонники закликають громадян не ризикувати життям та не вдаватися до протизаконних способів перетину державного кордону.

Нагадаємо, російські загарбники здійснили черговий воєнний злочин, обстрілявши геріатричний пансіонат у селі Степанівка Херсонської області. Про це повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська федерація завдала удару по Полтавській області у ніч проти 9 жовтня, використавши три балістичні ракети Іскандер-М/KN-23 з території Курської області.

Головне