Правоохоронці припинили діяльність псевдорелігійної секти, яка просувала в Україні прокремлівські ідеї

 Правоохоронці припинили діяльність псевдорелігійної секти, яка просувала в Україні прокремлівські ідеї

Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізувала діяльність псевдорелігійної секти "АллатРа", яка просувала в Україні прокремлівські ідеї, повідомляє СБУ.

У Києві та інших регіонах України заблоковано підривну діяльність понад 20 осередків секти, які діяли на користь спецслужб рф.

За даними СБУ, учасники "АллатРа" виправдовували збройну агресію рф та публічно просували кремлівську ідею про створення "союзу слов’янських народів" під керівництвом москви.

Фігуранти організували чітку ієрархічну структуру та власні "представництва" в кожному обласному центрі України. Ці осередки "АллатРа", як повідомляється, масово закликали місцевих жителів приєднуватися до секти та розповсюджувати ідеї кремля.

Для поширення проросійських поглядів вони створили власний ютуб-канал, який налічує майже пів мільйона користувачів. Також організатори "АллатРа" запустили мережу власних медіа та інтернет-ресурсів. Там вони публікували пропагандистські "дописи" та відео, просуваючи прокремлівські наративи через ідеї так званого "благотворчого суспільства".

Серед іншого - вони агітували за те, щоб російські окупанти здійснювали масовані ракетно-бомбові удари по цивільній інфраструктурі українських міст.

В СБУ вказали, що у ході розслідування отримано беззаперечні докази вини керівництва та активних учасників "АллатРа".

Лідери секти незаконно виїхали за кордон ще навесні 2022 року, використовуючи підроблені документи про зняття з військового обліку. Перебуваючи в одній із європейських країн, вони дистанційно продовжували керувати сектою в Україні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Путін підписав закон, який скасовує ратифікацію росією Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ). 

Головне