Повітряні сили знищили за ніч 38 повітряних цілей

Повітряні сили знищили за ніч 38 повітряних цілей

Повітряні сили ЗСУ у ніч проти 18 липня знищили над Україною 38 повітряних цілей. Мова йде про шість ракет "Калібр", 31 ударний дрон Shahed-136/131 та один розвідувальний безпілотник.

Про це повідомляє командування Повітряних сил.

Росіяни атакували з південного напрямку шістьома крилатими ракетами "Калібр" та 36-ма ударними дронами типу Shahed.

Пуски Калібрів, ймовірно, здійснювалися з російського фрегата Адмірал Ессен, а дронів – із району полігону Чауда (тимчасово окупований Крим).

Повітряним силам вдалося знищити 38 повітряних цілей:

  • шість Калібрів;
  • 31 ударний дрон Shahed-136/131;
  • один розвідувальний безпілотник.

Крилаті ракети та переважну більшість дронів-камікадзе знищено в Одеській та Миколаївській областях. А решту ударних безпілотників воїни вразили в Донецькій, Харківській та Дніпропетровській областях.

Нагадаємо, в Офісі президента відреагували на нічну атаку на Одесу та Миколаїв.
Керівник ОП Андрій Єрмак вважає, що  країна-терорист росія хоче поставити під загрозу життя 400 млн людей у різних країнах.

“Нічна атака росіян на Одесу та Миколаїв з використанням ракет та шахідів – це ще один доказ того, що країна-терорист хоче поставити під загрозу життя 400 млн людей у різних країнах, які залежать від українського продовольчого експорту”, – зазначив голова ОП.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у тимчасово окупованому Криму заявили про нібито атаку дронів, що сталася на сході півострова в ніч проти 18 липня.

Головне