Посол ЄС про атаку рф: "Україна зараз потребує додаткової підтримки, щоб урятувати життя"

Посол ЄС про атаку рф:

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова відреагувала на чергову атаку рф на Україну, наголосивши, що росія буде притягнута до відповідальності.

Катаріна Матернова наголосила, що рф буде притягнута до відповідальності.

"Сьогодні Україна стала жертвою чергової жорстокої атаки рф. Столиця Київ, Харків обстріляні російськими ракетами та безпілотниками. Поранені та вбиті цивільні, зруйнована інфраструктура. Україна зараз потребує додаткової підтримки, щоб урятувати життя. рф буде притягнуто до відповідальності", - написала вона в X (Twitter).

Головнокомандувач зауважив, що сьогоднішня атака повторювала масовану атаку росіян 29 грудня 2023 року, коли окупанти атакували з застосуванням різного типу повітряних цілей.

Нагадаємо, вранці 2 січня Україна пережила перший у новому році масований ракетний удар рф. Окупанти били переважно по Києву та Харкову. Внаслідок атаки у обох містах є суттєві пошкодження житлових будинків, багато постраждалих та жертви. Атака рф була комбінована - спочатку ворог запустив ударні дрони, а за кілька годин випустив по Україні понад шість десятків ракет та десять "Кинджалів". Після удару в Києві частково зникло світло відразу у кількох районах.

Як писали "Ми-Україна" раніше, ключовою ціллю атаки 2 січня став Київ. Руйнувань зазнали житлові багатоповерхові та приватні будинки, а також об'єкти цивільної інфраструктури в Соломʼянському, Голосіївському, Шевченківському, Подільському, Деснянському, Дарницькому, Оболонському та Печерському районах столиці. Постраждала і Київщина. Семеро травмованих осіб та руйнування зафіксовані у Вишневому, двоє загиблих - на Фастівщині. 

 

Головне