Польський уряд домовився з перевізниками про призупинення протестів

Польський уряд домовився з перевізниками про призупинення протестів

Польський уряд домовився з перевізниками про призупинення протестів на кордоні з Україною з середи, 17 січня. Уряду вдалось домовитись з протестувальниками щодо певних вимог.

Про це повідомив організатор протестів Томаш Борковський із Комітету захисту перевізників та роботодавців транспорту, пише інформаційна агенція Reuters.

"Це не кінець, але протест буде припинено. Ми домовилися про певні умови: ми дамо уряду час попрацювати, оскільки це новий уряд", - заявив посадовець.

У вівторок, 16 січня, Міністерство інфраструктури Польщі організовує пресконференцію, під час якої відбудеться підписання угоди щодо припинення протестів на кордоні з Україною. Протест має припинитись 17 січня о 13:00 за київським часом.

Раніше протестувальники вимагали від Європейського Союзу відновити систему, через яку українські компанії мають отримувати дозволи на роботу в ЄС. Крім того, перевізники вимагали відповідні договори для європейських далекобійників, які приїжджають в Україну. Наразі невідомо, які саме вимоги протестувальників задовільнили.

Нагадаємо, після тижня протестів на кордоні з Україною уряд Румунії досяг домовленості з фермерами, задовольнивши низку їхніх умов. В угоду з фермерами включили 13 вимог сільськогосподарських організацій.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, польським перевізникам та фермерам заборонили акції з блокуванням вантажівок на українському кордоні на пункті пропуску "Медика - Шегині". Пункт пропуску "Медика - Шегині" є одним із "найулюбленіших" місць для перевізників для блокування - його знову хотіли заблокувати у період з 15 січня до 15 березня 2024 року.

Головне