Польща хоче отримати 130 млн доларів для будівництва європейського "залізного купола"

Польща хоче отримати 130 млн доларів для будівництва європейського

Польща планує отримати від Європейського інвестиційного банку кредит на близько 130 мільйонів доларів на будівництво супутникового компоненту європейського "залізного купола". Про це повідомив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

За його словами, Польща хоче отримати кредит від Європейського інвестиційного банку для будівництва супутникового компоненту.

Туск стверджує - досвід України й Ізраїлю каже про те, що одна країна не може самостійно гарантувати безпеку свого повітряного простору. В межах континентального "залізного купола" Варшава вирішили створити супутниковий компонент.

Варшава ухвалила рішення про будівництво супутникового компоненту в межах цієї програми.

Туск сподівається, що зможе поінформувати про успішне завершення процесу отримання кредиту.

Нагадаємо, впродовж минулої доби під обстрілами опинилися 11 населених пунктів області та Херсон. Унаслідок ворожих ударів дві людини загинули, ще дві  — дістали поранення. Про це повідомляє очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія рф тричі вдарила по Нікопольщині, під артилерійським вогнем перебували райцентр, Покровська сільська та Червоногригорівська громади. Про це повідомив начальник облвійськадміністрації Сергій Лисак.

Головне