Покровський та Курахівський напрями найгарячіші: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Покровський та Курахівський напрями найгарячіші: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Окупанти активно використовують авіацію, зокрема скидають КАБи, та атакують на східних і південних напрямках, особливо в районах Покровська та Курахового. З початку доби кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 95.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Курахівському напрямку найгарячіше, наразі триває 13 боєзіткнень в районах населених пунктів Гірник, Новодмитрівка, Максимільянівка, Антонівка, Курахове, Водяне. А ще 13 ворожих штурмів вже відбито захисниками України.

На Покровському напрямку в районах населених пунктів Селидове, Промінь, Сухий Яр та Михайлівка триває дев’ять боєзіткнень. Вже відбито 15 атак ворога в районах Воздвиженки, Миролюбівки, Новотроїцького, Променя, Селидового та Михайлівки.

На Торецькому напрямку противник, за підтримки авіації, два рази безуспішно атакував позиції наших військ в районі Торецька. Також ворог скинув авіабомбу в районі Леонідівки.

На Харківському напрямку відбулося три бойових зіткнення. Українські війська відбили дві атаки росіян у районі Вовчанська. Ще одне боєзіткнення досі триває. 

На Куп’янському напрямку дві штурмові дії загарбників відбиті воїнами України поблизу Голубівки та Новоосинового. Поблизу Колісниківки та Лозової точиться ще три бої. 

На Лиманському напрямку ворог атакує в районах Греківки, Новомихайлівки, Ямполівки Новосадового та Зарічного. Загалом від початку доби на цьому напрямку нараховується уже 15 боєзіткнень, з яких два тривають досі.

На Краматорському напрямку противник один раз намагався просуватись на позиції ураїнських захисників в районі Ступочок.

На Времівському напрямку зупинено дві штурмові дії противника поблизу Богоявленки, ще один штурм продовжується. Ворог завдав авіаудару НАРами по Новодарівці.

На Оріхівському напрямку дві атаки ворога відбито українськими оборонцями в районі Роботиного, ще одна триває.

На Придніпровському напрямку воїни України тричі відбивали атаки російських загарбників на позиції українського війська.

Крім того, на Курщині ворог завдав сім авіаударів застосувавши 17 КАБ.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сили оборони за тиждень ліквідували 9590 російських загарбників і 1211 одиниць техніки та озброєння росії, зокрема одну реактивну систему залпового вогню і 76 танків.

Головне