Побиття та катування у військкоматі Самбора: суд обрав запобіжний захід підозрюваним

Побиття та катування у військкоматі Самбора: суд обрав запобіжний захід підозрюваним

Личаківський районний суд Львова у четвер, 21 вересня, відправив під цілодобовий домашній арешт на два місяці заступника начальника відділу Самбірського військкомату. Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Посадовця ТЦК підозрюють у знущанні над чоловіком.

"У четвер, 21 вересня 3023 року, Личаківський районний суд міста Львова обрав для підозрюваного у катуванні та незаконному позбавлення волі людини офіцера першого відділу Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, який спецпрокурори оскаржуватимуть", - йдеться у повідомленні.

Також є інформація, що аналогічний запобіжний захід було обрано і старшому солдату-водію ТЦК, який також міг знущатися над чоловіком. Обом співробітникам було оголошено підозри через незаконне позбавлення волі людини та катування (ч. 2 ст. 146 і ч. 2 ст. 127 ККУ). Якщо їхню провину буде доведено, співробітникам ТЦК загрожуватиме до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляли "Ми-Україна", працівники ДБР затримали заступника начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки та військовослужбовця-водія. Вони побили чоловіка та незаконного утримали його у приміщенні військкомату.

Головне