Побиття ексвійськового у Смілі: поліція затримала підозрюваного у нападі

Побиття ексвійськового у Смілі: поліція затримала підозрюваного у нападі

Правоохоронці затримали підозрюваного у нападі на військовослужбовця в місті Сміла, що на Черкащині. Проти нього відкрито кримінальні провадження за чотирма статтями.

Про це повідомила Національна поліція України.

28-річний підозрюваний ховався в одному з готелів у Черкаській області, де його затримали спецпідрозділи поліції. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Слідство спільно з прокуратурою просить взяти його під варту.

Крім того, під час обшуку в його помешканні були виявлені наркотики та зброя. У зв'язку з цим до Єдиного реєстру досудових розслідувань додали нові дані за статтями щодо незаконного зберігання зброї та наркотичних речовин (ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України).

Поліція також розслідує кримінальні справи щодо побиття ветерана у Смілі за статтями про хуліганство, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 296 ККУ), та вимагання (ч. 4 ст. 189 ККУ). Підозру було оголошено 10 вересня 2024 року.

Нагадаємо, у місті Сміла Черкаської області розгорівся скандал - місцевий житель застосував фізичну силу проти колишнього військовослужбовця. Інцидент стався через публікацію у соціальній мережі Facebook, де колишній захисник України висловив обурення щодо аварійної ситуації на дорозі, яку створили невідомі чоловіки.

Згодом голова МВС Ігор Клименко та очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець відреагували на ситуацію.

Того ж дня прокуратура повідомила про підозру чоловіку, який побив військовослужбовця у Смілі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Херсонщині протягом доби 10 вересня внаслідок обстрілів та авіаударів з боку російських окупаційних сил поранено 13 осіб.

Головне