Плюс 100 полонених на Курщині від ранку: Сирський розповів про просування ЗСУ в рф

Плюс 100 полонених на Курщині від ранку: Сирський розповів про просування ЗСУ в рф

Українські військові продовжують наступ у російській Курській області, просування від ранку склало "від одного до двох кілометрів на різних ділянках". Звіт про поточну ситуацію на вказаній ділянці представив президенту Володимиру Зеленському головнокомандувач ЗС України Олександр Сирський. 

Крім того, за цей же період було взято в полон понад 100 російських військовослужбовців.

Особлива увага приділена розвитку подій на Торецькому та Покровському напрямках. 

"На жодну секунду не забуваємо про наш схід," - наголосив Верховний Головнокомандувач, доручивши Сирському посилити східний нап

Глава держави висловив вдячність усім причетним до успіхів України на Курщині, зазначивши, що такі результати прискорять повернення додому українських військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режим НС запровадили на території Бєлгородської області рф: що відомо

Нагадаємо, станом на завершення минулої доби Збройні сили України тримали контроль над 74 населеними пунктами в межах Курської області рф. В ході здійснення на російській території "сотні" військовослужбовців армії рф обрали здатися в полон та поповнили український обмінний фонд .

Як писав "Ми-Україна" раніше, Центр протидії дезінформації РНБО оприлюднив результати моніторингу російського інформаційного простору, виявивши нову хвилю дезінформації та маніпуляцій щодо подій у Курській області. У ЦПД перерахували основні наративи, які просуває кремлівська пропаганда.

Головне