Північна Корея вчергове зімітувала ядерну атаку

Північна Корея вчергове зімітувала ядерну атаку

КНДР здійснила чергову імітацію ядерної атаки. Йдеться про про запуск двох стратегічних крилатих ракет, які були оснащені фальшивими ядерними боєголовками, інформує Reuters.

Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) пояснило, що запуск був проведений, щоб "попередити ворогів" про те, що КНДР готова до ядерної війни. Таким чином Пхеньян відповів на спільні військові навчання США та Південної Кореї на початку тижня.

Як повідомляється, запущені ракети пролетіли 1 500 кілометрів на заданій висоті 150 метрів, після чого вони вибухнули над умовною ціллю-островом.

Ракетне випробування, проведене 2 вересня вранці, відбулося відразу після завершення спільних щорічних навчання Південної Кореї та США "Щит свободи Ульчі". Маневри розпочались 22 серпня та тривали 11 днів. Війська обох країн відпрацьовували свої дії на випадок непередбачених обставин, но відбиття атак Північної Кореї зокрема.

Попередній подібний пуск відбувся наприкінці серпня. Тоді Північна Корея заявила про запуск двох тактичних балістичних ракет малої дальності, які імітують ядерні удари по військових цілях у Південній Кореї.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у серпні Сполучені Штати та Японія домовилися про спільну роботу над розробкою та створенням ракети-перехоплювача для гіперзвукових загроз з боку рф, Китаю та КНДР. Як відомо, на відміну від типових балістичних боєголовок, що летять за передбачуваними траєкторіями до своїх цілей, гіперзвукові снаряди можуть змінювати курс, що ускладнює націлювання.

Головне