Після ордеру МКС на арешт Путін більше не має ніяких прав, тож його можуть скинути, - прокурор

Після ордеру МКС на арешт Путін більше не має ніяких прав, тож його можуть скинути, - прокурор

Російський диктатор Володимир Путін більше не має прав, з ним вже ніхто не співпрацюватиме як політично, так і юридично. Про це заявив юрист міжнародного права, головний прокурор, засновник спеціального трибуналу ООН зі злочинів у Сьєрра-Леоні Девід Крейн в інтерв'ю "Ми-Україна".

"Він не потрапить під реальний суд одразу. Нам знадобилося два роки, щоб Чарльза Тейлора передали нам для справедливого та відкритого суду. Той факт, що ми висунули йому звинувачення у злочині агресії є неймовірно важливим. Тому ось що ми повинні зробити. Це висунути йому (Путіну, - ред.) звинувачення у злочині агресії, а потім дозволити політичним обставинам розвинутися так, щоб передати його нам для справедливого і відкритого суду. Обвинувачення обмежить його, він не зможе подорожувати, він буде ізгоєм. Російська федерація зараз є державою-ізгоєм, дуже схожою на Північну Корею. І я маю на увазі, що вона втратила будь-яку повагу і вже не має ніякого впливу після ордеру на арешт, виданого Міжнародним кримінальним судом", - зазначив Крейн.

При цьому він допустив, що з часом Путіна можуть скинути з президентського крісла.

"У нього не буде можливості залишити росію і це спричинить політичний рух, який імовірно скине його і з часом його передадуть для справедливого і відкритого суду, що і сталося з президентом Чарльзом Тейлором. Не виключено, що це станеться і з Путіним. Потрібно зрозуміти, що політично і юридично з ним покінчено. Він більше не має прав, він вже має ордер на арешт", - зазначив прокурор.

Як повідомляли "Ми-Україна", потрібно не менше одного року, аби зібрати докази проти Володимира Путіна для спецтрибуналу, заявив раніше Девід Крейн.

Головне