Перша група українських пілотів готова до навчань на винищувачах F-16, - Politico

Перша група українських пілотів готова до навчань на винищувачах F-16, - Politico

Визначено першу групу з восьми українських пілотів, які візьмуть участь у тренуваннях на винищувачах F-16.

Про це повідомляє Politico.

За даними з джерел, вісім українських пілотів, що мають вільне володіння англійською мовою, готові розпочати навчання на американських винищувачах F-16. Інформація про точну дату початку тренувань поки що не оприлюднена.

Перед початком тренувань на винищувачах F-16, 20 пілоти з України пройдуть курси з вивчення англійської мови у Великобританії цього місяця. Загалом для можливої участі у навчальній програмі було обрано 32 пілоти, що достатньо для формування двох ескадрилій.

Коаліція з 11 країн НАТО підтримає навчання українських пілотів у керуванні американськими військовими літаками, з великою частиною навчання, що відбудеться в Данії та Румунії. Зараз адміністрація президента Байдена очікує офіційного плану щодо навчання від європейських союзників, але офіційний представник США виразив сподівання, що він буде переданий протягом кількох тижнів.

Українська влада пообіцяла, що буде використовувати F-16 лише для виконання завдань в межах України і американські винищувачі не атакуватимуть цілі на території рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Україні арештовані активи російських олігархів на майже 190 млрд гривень.

Головне