Париж передасть Україні ракети для ППО SAMP/T

Париж передасть Україні ракети для ППО SAMP/T

Французьке Міноборони анонсувало передачу Україні чергового пакету військової допомоги з ракетами для ППО. Як уточнив очільник оборонного відомства країни Себастьєн Лекорню, йдеться про боєприпаси до наземного зенітно-ракетного комплексу, що застосовує ракети сімейства Aster.

"Я можу оголосити вам, що я щойно підписав другу партію ракет Aster саме для того, щоб SAMP-T, яку ми надали з нашими італійськими партнерами, продовжувала працювати, оскільки ми говоримо про перехоплення російських ракет, які можуть атакувати Київ", - цитує слова міністра видання Reuters.

Попередній пакет французької військової допомоги з ракетами Aster та сотнями бронемашин був оголошений наприкінці березня.

Як відомо, з наявних в Україні систем ППО з балістичними засобами ураження можуть впоратися лише ЗРК Patriot та SAMP-T.

Нагадаємо, під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном 14 травня президент Володимир Зеленський висловив необхідність негайного отримання Україною двох "Петріотів" для захисту Харкова та його області. Глава держави підкреслив, що дефіцит протиповітряної оборони становить найважливішу проблему для країни.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 7 травня президент Румунії Клаус Йоханніс висловив готовність розглянути можливість поставки ракетної системи Patriot до України після того, як Німеччина закликала країни-члени Європейського Союзу та НАТО посилити протиповітряну оборону України.


 
 

Головне