Ось чому ми повинні підтримувати Україну: посол США відреагувала на трагедію у Харкові

Ось чому ми повинні підтримувати Україну: посол США відреагувала на трагедію у Харкові

У Сполучених Штатах Америки відреагували на вчорашній російський удар по Харкову, внаслідок якого згоріли більше 10 приватних будинків та загинули дві родини, в одній з яких було троє дітей.

Посол США в Україні Бріджит Брінк наголосила, що такі атаки рф на мирні українські міста є свідченням того, що недопустимо припиняти підтримувати Україну.

"Наші серця разом з Харковом, містом, яке сильно постраждало від нападів росії. Протягом вихідних загинули семеро осіб, зокрема одна родина з трьома дітьми. Ось чому ми повинні підтримувати Україну. Потрібно зупинити такі жахливі злочини", - написала Брінк у своєму акаунті в соціальній мережі X.

Нагадаємо, вночі 10 лютого росіяни атакували Харків "шахедами". Один з дронів влучив у автозаправну станцію, внаслідок чого стався розлив пального. Воно зайнялося та залило найближчу вулицю. Вогнем було охоплено 14 приватних будинків. 

Внаслідок атаки у своїх домівках загинули дві родини. У одній сім'ї загинуло п'ятеро осіб, включно з трьома дітьми, в іншій - ще двоє людей. Правоохоронці довго не могли знайти на місці пожежі тіло загиблого немовляти, адже через надто високу температуру решток майже не залишилося. 

Влада Харкова оголосила 11 лютого днем жалоби за загиблими.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські окупанти обстріляли медичний заклад у Херсоні. Внаслідок ворожого удару у будівлі було пошкоджено внутрішні приміщення. Також виникли проблеми із системою теплопостачання.

Головне