Орбан заявив, що Путін не є військовим злочинцем: як він це пояснив

Орбан заявив, що Путін не є військовим злочинцем: як він це пояснив

Угорський прем'єр Віктор Орбан не вважає Володимира Путіна військовим злочинцем. Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Bild.

На прохання пояснити свою точку зору політик відповів, що "про воєнні злочини можна говорити після війни", а вона і досі триває. До того ж, на його думку, це могло б відштовхнути російську сторону від переговорів.

"Якщо ми хочемо перемир’я, ми повинні переконати тих, хто бере участь у конфлікті, сісти за стіл переговорів. Попросити їх підійти до столу і сказати: "Підходьте, і я вас заарештую" — не дуже гарна ідея. Тому говорити про це зараз абсолютно недоречно", - зазначив він.

На наступне питання журналістів щодо того, чи затримає Угорщина російського диктатора згідно з виданим МКС ордером, Орбан відповів розпливчасто:

"У мене немає інформації, що він хоче приїхати до Угорщини. Отже, ця гіпотеза взагалі не відповідає дійсності. Це лише гіпотеза".

Також він заявив, що і після виборів 2024 року Путін залишиться у своєму кріслі: "це реальність".

В інтерв'ю угорський премʼєр висловив переконання у тому, країнам Євросоюзу не вдалося санкціями поставити росію на коліна та домогтися миру в Україні.

Також він додав, що Україна більше не є суверенною державою, адже мир в країні залежить від США. З іншого боку, він зазначив, що це не війна Угорщини, і тому лише українській стороні вирішувати, як їй діяти.

"Це не наша війна. Це війна українців, прийняття рішень щодо морально-історичного горизонту – справа виключно українського народу. Тому я б порадив їм робити саме те, що для них найкраще. Але що для них краще, вони мають визначити самі. Ніхто інший не може це визначити. Тому що вони незалежна, горда нація і горда країна", - підсумував він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Швейцарія припускає, що десятки російських шпигунів можуть працювати у країні під дипломатичним або консульським прикриттям.

Головне