Оприлюднили супутникові знімки з наслідками удару безпілотників ГУР по російській РЛС

Оприлюднили супутникові знімки з наслідками удару безпілотників ГУР по російській РЛС

Безпілотник української розвідки атакував російську загоризонтну радіолокаційну станцію "Воронеж-М", яка розташовувалася в місті Орськ Оренбурзької області — за 1800 кілометрів від кордону з Україною. Про це повідомили проєкт Радіо Свобода Схеми.

Супутник Planet Labs 27 травня зафіксував, що на території РЛС "Воронеж-М" в Оренбурзькій області з’явились темні плями, яких раніше не було. Це можуть бути сліди пожежі внаслідок влучання БПЛА.

Варто додати, що ця РЛС розміщена на відстані понад 1800 кілометрів від кордону з Україною. "Воронеж-М" призначена для виявлення космічних і аеродинамічних об'єктів, як балістичних і крилатих ракет і має дальність виявлення цілей до 6 000 кілометрів.

За першочерговою інформацією, могли бути ураженню антени зі складу комплексу зв’язку, але на супутникових знімках пошкоджень антен не помітно.

Невідомо, як вплинуть ці пошкодження на роботоздатність комплексу, але можна констатувати факт, що наразі їх функціонування обмежене.

Нагадаємо, служба безпеки України зібрала доказову базу щодо заступника міністра оборони рф Олексія Криворучка, який відповідає за постачання російських військ у війні проти України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз запровадив санкції проти колишнього нардепа України Віктора Медведчука та видання Voice of Europe. Про це повідомило міністерство закордонних справ Чехії.


 

 

Головне