Окупанти обстріляли село на Херсонщині: постраждала жінка та троє дітей

Окупанти обстріляли село на Херсонщині: постраждала жінка та троє дітей

У вівторок, 16 травня, російські окупаційні війська обстріляли село в Херсонській області. Внаслідок ворожого удару постраждала жінка та троє дітей.

Про це повідомила прес-служба Херсонської обласної прокуратури на сторінці у Facebook. Як зазначається, за процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

"За даними слідства, 16 травня російські війська обстріляли село у Херсонській громаді. Внаслідок прицільного удару по житловому будинку, постраждало четверо цивільних - жінка та троє дітей", - йдеться в повідомленні.

Загалом внаслідок атаки росіян було пошкоджено житлові будинки, господарчі споруди, автомобілі місцевих жителів. Наразі проводяться першочергові заходи для фіксування злочину, скоєного армією країни-агресора.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, упродовж минулої доби, 15 травня, армія рф випустила 400 снарядів по Херсонщині, ворог відкривав вогонь по мирних містах та селах області 80 разів. Внаслідок атак постраждали шестеро осіб. У Кізомисі Білозерської громади зафіксовані “прильоти” двох керованих авіабомб. Одна завдала шкоди майну, інша – поцілила у берегову лінію. Безпосередньо по Херсону ворог відкривав вогонь 14 разів. По обласному центру “прилетіло” 60 снарядів.

В ОВА повідомили про черговий абсурд від росіян. Окупаційне військо дев’ять разів обстріляли міст у Дар’ївській громаді, якій і без того давно не функціонує. Якою була мета загарбників невідомо.

Головне