Окупанти знову атакували Харків гібридною ракетою-бомбою "Гром-Е1", - Харківська прокуратура

Окупанти знову атакували Харків гібридною ракетою-бомбою

Близько півночі російські війська завдали удару по Новобаварському району Харкова гібридною авіаційною ракетою-бомбою "Гром-Е1". Внаслідок обстрілу було пошкоджено кілька житлових будинків та автомобілів, але постраждалих немає.

Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Повідомляється, що атака відбулася о 23:50, і ракета влучила у відкриту місцевість. За попередньою інформацією, використано авіаційний боєприпас "Гром-Е1".

За фактом обстрілу відкрито кримінальне провадження за ч.1 статті 438 КК України щодо порушення законів та звичаїв війни.

Це не перший випадок застосування цієї зброї, на початку вересня Харків вже був атакований бомбою "Гром-Е1".



Що відомо про ракету-бомбу "Гром-Е1"

 

Авіаційний боєприпас "Гром-Е1" є гібридом плануючої авіаційної бомби та ракети. Він був створений на базі радянської ракети Х-38 і має комбіновану систему наведення. Основною особливістю є здатність бомби коригувати траєкторію польоту, що дозволяє їй долати великі відстані та вражати цілі з високою точністю.

Максимальна дальність ураження "Грім-Е1" становить близько 120 кілометрів. Завдяки своїй конструкції, боєприпас може бути використаний для атак як по наземних, так і по інфраструктурних цілях.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, обстріл Запоріжжя 19 жовтня призвів до поранення 10 містян, серед яких двоє малолітніх дітей. Упродовж вчорашнього дня росіяни гатили по Запоріжжю та області зі ствольної та реактивної артилерії, застосовували дрони та авіацію проти міст та сіл регіону.

Головне