Окупанти завдали ударів по Харківщині: загинули мирні мешканці, десятки поранених

Окупанти завдали ударів по Харківщині: загинули мирні мешканці, десятки поранених

Російські війська 15 вересня обстріляли Харків і низку населених пунктів Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп'янського районів. У результаті загинули двоє мирних жителів та 47 отримали поранення.

Про це повідомляє Національна  поліція України. 

В Немишлянському районі Харкова внаслідок авіаудару ФАБ-250 по житловому будинку виникла масштабна пожежа з восьмого по 12 поверх у багатоквартирному будинку. Від удару загинула жінка, 43 людини отримали поранення, серед них четверо дітей. Ударом пошкоджено три багатоквартирних будинки та 20 автомобілів.

По місту Куп'янськ російські війська завдали ударів авіабомбами КАБ і ФАБ-250, а також використали РСЗВ “Град” та FPV-дрони. Пошкоджені 20 приватних будинків, господарчі споруди та автомобілі. Поранення отримали троє цивільних – дві жінки та чоловік.

У селі Петропавлівка під обстрілом загинув чоловік, а в Кирилівці знищено ферму зі 100 коровами та три приватні будинки. Двоє працівників ферми отруїлися чадним газом, їхній стан стабільний.

Під ворожим вогнем також опинилися села Руська Лозова, Курилівка, Сенькове, Гороховатка та Бобрівка, де пошкоджено приватні домоволодіння, а в Сенькове горіла суха трава.

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки. Відкрито кримінальні провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни.

“Триває евакуація населення з населених пунктів, які потерпають від постійних обстрілів з боку військових рф. 15 вересня силами поліції з Куп’янського та Чугуївського районів евакуйовано 14 людей”, - йдеться у повідомленні.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські війська протягом минулої доби обстріляли Херсонщину, завдавши значних руйнувань приватним та багатоквартирним будинкам, а також цивільним автомобілям та сільгосптехніці. Внаслідок атаки постраждали п’ятеро осіб.

Головне