Окупанти випустили по Україні сотню безпілотників: ППО збила більшість

Окупанти випустили по Україні сотню безпілотників: ППО збила більшість

Російські війська у ніч проти 28 жовтня випустили по території України 100 безпілотників. Українські Сили ППО знищили 66 із них.

Про це повідомляє пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

Російська атака розпочалася ввечері 27 жовтня близько 19:00 і тривала аж до ранку наступного дня. Ворог застосував ударні дрони типу Shahed та інші безпілотники, запущені з районів Курська, Орла та Приморсько-Ахтарська в росії.

Повітряний напад відбивали зенітні ракетні війська, авіація, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Станом на 10:30 ранку вдалося збити 66 ворожих дронів у різних областях України, включаючи Сумську, Харківську, Чернігівську, Полтавську, Київську, Житомирську, Рівненську, Хмельницьку, Тернопільську, Миколаївську, Дніпропетровську, Кіровоградську та Черкаську.

Найбільше безпілотників збито над Київщиною, Черкащиною та Хмельниччиною. Крім того,  24 російських безпілотники локаційно втрачено, а ще чотири повернулися у напрямку росії та Білорусі.

Відомо, що внаслідок атаки є влучання по цивільній інфраструктурі.

Нагадаємо, рф у ніч проти 28 жовтня атакувала місто Харків та область. У результаті масованого обстрілу поранено 21 особу, серед яких п'ять дітей. У місті Чугуїв сталася пожежа в господарчій споруді.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні військанапередодні обстріляли Центральний район Херсона. У результаті атаки загинули дві людини.

Головне