Окупанти на ТОТ змушують українців здавати кров для свого війська, - ЦНС

Окупанти на ТОТ змушують українців здавати кров для свого війська, - ЦНС

На тимчасово окупованих територіях, окупанти розпочали кампанію з примусового збирання крові для використання її в окупаційних військах.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зокрема, на захоплених територіях Донеччини, вони примушують колаборантів, студентів з фейкових вищих навчальних закладів та учасників "добровільних" організацій, що підконтрольні Кремлю, здавати кров до центрів збору крові. Здача крові здійснюється за підписом, і відмова може мати наслідки.

За даними ЦНС, зібрана кров використовується для потреб окупаційних військ, які зазнають значних втрат у своїх спробах захопити більше території. Проте такі наміри і надалі призводитимуть до втрат для росіян.

Нагадаємо, в Білорусі планується викликати місцевих мешканців до військкоматів за допомогою СМС-повідомлень.

В ЦНС розповіли, що громадяни можуть отримати повідомлення про обов'язкову явку до військового комісаріату через СМС. Ці повідомлення можуть бути відправлені як у випадку оголошення мобілізації, так і в рамках мобілізаційної підготовки.

Оператори мобільного зв'язку будуть зобов'язані виконувати розсилку СМС на підставі списків від військкоматів та КДБ. Крім того, вони будуть зобов'язані надавати інформацію про номери громадян, які перебувають на військовому обліку або зобов'язані бути на ньому, на запит військкоматів у тижневий термін.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, українські тральщики беруть участь у британських протимінних навчаннях.

Головне