Німецький виробник зброї HENSOLDT передасть ЗСУ 6 радарів для ППО

Німецький виробник зброї HENSOLDT передасть ЗСУ 6 радарів для ППО

Німецький виробник зброї Hensoldt до кінця 2024 року передасть Україні шість радіолокаційних систем TRML-4D. Про це повідомляється на сайті виробника.

"РЛС передаються як частина законтрактованого пакета загальною вартістю понад €100 мільйонів. Вони допоможуть роботі протиповітряної оборони і значно її посилять", - йдеться в повідомленні.

TRML-4D базується на передовій радарній технології — активній фазованій антенній решітці (AESA). Це дозволяє системі швидко виявляти і супроводжувати до 1 500 цілей у радіусі до 250 кілометрів. Водночас вона бачить і розрізняє широкий спектр цілей — дрони, види ракет та авіації. Станція працює як самостійно, так і в складі зенітно-ракетних комплексів, як-от IRIS-T, що перебувають на озброєнні ЗСУ.

Нагадаємо, що зброя, яку передає українській стороні Велика Британія, може бути використана для завдання ударів по території росії.

Як повідомляли "Ми-Україна", фонд державного майна отримав в своє розпорядження гроші та майно колишнього міністра освіти України Дмитра Табачника.

Головне