Нідерланди хочуть зібрати і передати Україні систему Patriot у короткостроковій перспективі

Нідерланди хочуть зібрати і передати Україні систему Patriot у короткостроковій перспективі

Нідерланди спільно з іншими країнами, що володіють системою ППО Patriot, хочуть зібрати і передати Україні цю систему в короткостроковій перспективі. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Нідерландів.

В. о. міністра оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен закликає країни-власники взяти участь у спільному проекті. Нідерланди склали карту країн, які могли б надати запчастини та боєприпаси зі своїх запасів. 

"Ми ведемо переговори з країнами про складання системи Patriot, а також про навчання українських екіпажів. З нашою пропозицією, а також якщо інші потенційні країни-партнери зможуть надати запчастини та боєприпаси, ми зможемо надати Україні щонайменше одну повну систему в короткостроковій перспективі", - цитує слова Оллонгрен пресслужба Міноборони Нідерладнів.

Після прибуття на зустріч глав оборонних відомств країн ЄС у Брюсселі Кайса Оллонгрен також заявила, що Нідерланди ніколи не відкидали, що Україні доведеться завдавати ударів по росії.

"Ніколи цього не виключала. Україна перебуває у стані війни. У цій ситуації цілком можливо, що їй доведеться завдавати ударів по росії", — заявила Оллонгрен.

Нідерланди склали карту країн, які потенційно можуть надати компоненти і боєприпаси зі своїх запасів. 

Нагадаємо, служба безпеки України затримала російську інформаторку на Донеччині, яка шпигувала за пунктами базування Сил оборони в районі Слов’янська та очікувала на повну окупацію регіону. Про це повідомила СБУ. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Шведський уряд презентував новий пакет допомоги енергетиці Україні. Його сума складає 650 мільйонів шведських крон, що еквівалентно більш як 56 млн євро. 

Головне