Нічого дивного з землетрусами не відбувається - все, як і було раніше, - сейсмолог

Нічого дивного з землетрусами не відбувається - все, як і було раніше, - сейсмолог

Землетруси були, є і будуть. Події останніх тижнів, як в Україні, так і в низці інших країн не свідчать про те, що у світі щось змінилось. Планету "трясе точно так само, як трясло до цього", наголосив директор Інституту геофізики НАН України Олександр Кендзера.

Про це науковець розповів в ефірі "Ми-Україна".

"Світ трясе точно так само, як трясло раніше і про це можна можна подивитись в каталогах землетрусів, які відбуваються на нашій планеті. Нічого дивного не відбувається, все в рамках того, що відбувалось і раніше. Землетруси були на нашій планеті, зокрема і на території України. Вони фіксуються і зараз - сейсмічними станціями в основному. І тільки в тому випадку, якщо землетруси достатньо сильні, їх можуть відчути домашні тварини та люди", - розповів він.

Нагадаємо, поблизу села Велика Добронь, що розташоване в Ужгородському районі на Закарпатті, у ніч на 27 лютого, стався землетрус. Його потужність становила 3,3 бала за шкалою Ріхтера. За оцінкою експертів, нічний землетрус належить до категорії сильно відчутних. Водночас вони наголошують, що він не несе загрози для людей. 

Як відомо, днями у турецькій провінції Малатья стався новий землетрус магнітудою 5,6. Внаслідок сильних поштовхів є руйнування та жертви. Внаслідок нього в регіоні обвалилося кілька десятків будинків, є поранені та загиблі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг переконаний, що Україна стане членом НАТО. Однак станеться це, за його словами, у довгостроковій перспективі.

Головне