Нічний удар по Одесі 23 липня: зросла кількість загиблих

Нічний удар по Одесі 23 липня: зросла кількість загиблих

Нічна атака по Одесі, яку окупаційна армія здійснила 23 липня, забрала життя двох людей. В одеській міськраді повідомили про виявлення ще одного тіла.

"Тіло жінки було знайдено в нежитловій прибудові біля зруйнованого приватного будинку на вул. Парковій. Особа загиблої встановлюється", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, російські війська у ніч на 23 липня завдали ракетного удару по Одесі. Унаслідок атаки зруйновані шість житлових будинків, пошкоджені дві пам’ятки архітектури та Спасо-Преображенський собор. У багатьох будинках в історичному центрі міста вибиті вікна й пошкоджені фасади. Пошкоджена портова інфраструктура. Руйнувань зазнали п’ять дитячих садків та чотири школи. Всього у результаті російського обстрілу поранення отримали 22 людини, з них – чотири дитини. Їм надали всю необхідну допомогу. Відомо, що більшість травм пов’язані з ураженням уламками скла. До сьогодні було відомо про одного загиблого.

За даними Повітряних сил ЗСУ для атаки ворог застосував ракети одразу п'яти типів: п'ять "Оніксів", чотири "Калібри", три Х-22, п'ять "Іскандерів-К" та два "Іскандери-М". Силами та засобами ППО були ліквідовані чотири "Калібри" та п'ять ракет "Іскандер-К".

Як писав "Ми-Україна" раніше, речник української добровольчої армії Південь Сергій Братчук пояснив, що руйнації в Одесі, а саме в історичній частині міста, не прибиратимуть до закінчення роботи відповідних міжнародних організацій, які мають всі злочини російської федерації зафіксувати.

Головне