Наступ рф під Харковом провалиться, - генерал Крістофер Каволі

Наступ рф під Харковом провалиться, - генерал Крістофер Каволі

Наступ російських окупантів на Харківщині не матиме успіху. Втім, російські війська можуть досягати "локальних успіхів".

Таку думку виразив командувач Об'єднаними силами НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі на пресконференції в Брюсселі після зустрічі Військового комітету НАТО, пише видання Politico.

"Ми не віримо у це. Я знаю, що росіяни не мають тієї кількості сил, які їм необхідні для стратегічного прориву," - сказав Каволі.

Крім того, російська армія не має необхідних навичок для використання прориву з метою отримання стратегічної переваги.

Однак, за словами Каволі, російські війська можуть досягати "локальних успіхів, як це сталося під Харковом."

"Я перебуваю у дуже тісному контакті з нашими українськими колегами і впевнений, що вони контролюють ситуацію," — зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий закон про мобілізацію: що він змінить для військових – звільнення, строки служби та мотивація

Нагадаємо, російське окупаційне військо розширило зону активних бойових дій майже на 70 км та почало наступ раніше запланованого терміну, коли помітив рух українських військ.

Основні зусилля ворог зосередив на напрямку Стрілеча - Липці та на захопленні Вовчанська, з подальшим просуванням до Білого Колодязя і розвитком наступу в тил наших військ.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Вінниччині 16 травня через падіння уламків ворожого дрона пошкоджено енергообєкт, що призвело до знеструмлення понад 23 000 абонентів у чотирьох населених пунктах.

Головне