На ТОТ Луганщини росіяни передають житло силовикам і мігрантам

На ТОТ Луганщини росіяни передають житло силовикам і мігрантам

На тимчасово окупованій території Луганської області росіяни передають житло силовикам і мігрантам.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За даними ЦНС, цього тижня так званий "народний совєт лнр" розглядав поправки до місцевого "законодавства". Ці зміни дозволяють окупаційним адміністраціям визнавати муніципальне житло як "безхазяйне майно" і передавати його насамперед працівникам силових структур, соціальної сфери, а також громадянам, які втратили житло і потребують тимчасового проживання.

Окупанти активно використовують цивільні будівлі, зокрема житлові, для потреб військових, що призводить до примусових виселень мешканців з населених пунктів, наближених до лінії фронту. Таке житло також стає доступним для цивільних службовців з росії, яких привозять для роботи в окупованих структурах, і продається росіянам за зниженими цінами для заселення на тимчасово окуповані території.

Окупаційні влади ігнорують технічні норми та вимоги безпеки проживання, що сприяє заселенню найменш вибагливих мешканців, зокрема росіян та мігрантів з Центральної Азії.

Крім того, окупанти не визнають документи на власність, видані за українським законодавством, і вимагають їх переоформлення відповідно до російських норм. Власники нерухомості змушені ризикувати, намагаючись зберегти своє майно, оскільки процес отримання російського паспорта та підтвердження прав на майно є випробуванням їхньої волі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у тимчасово окупованому Криму місцеві жителі змінюють риторику щодо загарбницької війни росії проти України.

Головне