На Рівненщині знешкодили 11 авіабомб часів Другої світової

На Рівненщині знешкодили 11 авіабомб часів Другої світової

Піротехнічна група ДСНС успішно знешкодила 11 авіаційних бомб різних типів, які було знайдено неподалік села Переросля у Дубенському районі Рівненської області. Про це повідомляє Головне управління ДСНС у Рівненській області.

Небезпечні знахідки виявили поруч із лісовим масивом на території Тараканівської територіальної громади.

Серед знешкоджених боєприпасів - дві фугасні авіабомби ФАБ-100, чотири ФАБ-50, три осколково-фугасні авіабомби ОФАБ-50 та дві авіаційні осколкові бомби АО-25.

Рятувальники закликають громадян дотримуватися правил безпеки при виявленні підозрілих предметів: у жодному разі не торкатися їх та одразу повідомляти про знахідку за номером "101".

Завдяки професійним діям піротехніків ДСНС територію було успішно очищено від небезпечних залишків війни, які становили загрозу для місцевих мешканців.

Нагадаємо, в аеропорту Міядзакі на південному заході Японії 2 жовтня вибухнула нерозірвана американська бомба часів Другої світової війни, утворивши великий кратер на руліжній доріжці та спричинивши скасування понад 80 рейсів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, поява французьких винищувачів "Міраж" в Україні може суттєво вплинути на ситуацію на лінії бойового зіткнення. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук.

 

Головне