На Херсонщині внаслідок нічної атаки дронів пошкоджено адмінбудівлю і медзаклад: деталі

На Херсонщині внаслідок нічної атаки дронів пошкоджено адмінбудівлю і медзаклад: деталі

Уламки російських дронів, якими окупанти атакували минулої ночі українські міста, пошкодили адміністративну будівлю та медичний заклад на Херсонщині. Про це повідомили у ОК "Південь".

Згідно з оприлюдненими даними, у зоні відповідальності ОК "Південь" підрозділи протиповітряної оборони знищили 12 дронів-камікадзе: дев’ять на Херсонщині, два на Миколаївщині та один на Вінниччині.

"Влучань не допущено. Але уламками збитих БПЛА пошкоджено адмінбудівлю і медичний заклад в Херсонському районі. Спричинену пожежу вогнеборці оперативно ліквідували. Інформації про постраждалих не надходило", - йдеться у повідомленні.

Водночас голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що протягом доби росіяни здійснили 83 обстріли Херсонщини та випустили по регіону 483 снаряди з мінометів, артилерії, "Градів", ПТРК, танків, авіації та БПЛА. Внаслідок ворожих атак постраждали чотири людини.

"Вночі окупанти гатили по Херсонщині. Через "прильоти" по Херсону постраждали люди. У 55-річного чоловіка поранення кінцівок. У 51-річного містянина осколкова травма голови. Також було влучання поблизу інфраструктурного об’єкта. Є пошкодження приміщень.

У Степанівці уламки впали поблизу медзакладу. Поранення дістав лікар, який був на робочому місці. Дар’ївку окупанти атакували "шахедами". На щастя, без жертв", - додав Олександр Прокудін.

Як повідомляли "Ми-Україна", військовослужбовці рф у ніч на суботу, 16 грудня, випустили по Україні 31 ударний дрон типу Shahed. Українські захисники неба знищили переважну більшістю з них.

Головне