На Харківщині оголосили примусову евакуацію 275 дітей

На Харківщині оголосили примусову евакуацію 275 дітей

У Харківській області схвалено примусову евакуацію 275 дітей з їхніми родинами із 66 населених пунктів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Відомо, що евакуацію планують провести протягом 45 діб.

“Діти в супроводі одного з батьків або ж законного представника будуть забезпечені безоплатним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо. Для здійснення евакуації з Харківщини розгорнуто збірний і приймальний пункти евакуації”, - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що примусову евакуацію проведуть з Кіндрашівської, Куп’янської, Курилівської, Петропавлівської, Дворічанської та Вільхуватської територіальних громад Куп’янського району Харківської області. 

Нагадаємо, що попри відкриття КПП "Рафах" на кордоні Сектору Гази та Єгипту ним не змогли скористатись громадяни України, які проживали в Газі і нині мають намір звідти виїхати.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Україна розпочала підготовчий етап для евакуації українців із сектору Гази в контексті рішення єгипетської влади про допуск іноземців до виїзду.

Головне