На Івано-Франківщині працівник військкомату фіктивно зарахував на військову службу футболістів

На Івано-Франківщині працівник військкомату фіктивно зарахував на військову службу футболістів

На Прикарпатті співробітник військкомату фіктивно влаштовував на роботу прикарпатських футболістів. Про це повідомили у Офісі генерального прокурора. 

Слідство встановило, що командир роти охорони Івано-Франківського обласного ТЦК та СП забезпечив фіктивне проходження служби у його підрозділі для семи осіб, що пов’язані із місцевим футбольним клубом.

"Капітан організував та забезпечив фіктивне проходження служби у ввіреному йому підрозділі для семи осіб, пов’язаних із місцевим футбольним клубом. Вони "служили" на посадах стрілків, санітарів, водіїв-електриків. Службовець дозволяв перебувати їм за межами військкомату без поважних причин, не виконувати обов’язків військової служби та використовувати час на власний розсуд. При цьому солдати отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення - їм безпідставно нарахували майже 1,5 млн грн", - йдеться у матеріалах розслідування.

За фактом перевищення влади та службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України) працівнику військкомата оголосили підозру. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Його можуть відсторонити від посади.

Крім того правоохоронці перевіряють причетність до протиправних дій інших осіб. Також згодом буде ухвалено рішення і щодо псевдосолдатів.

Як повідомляли "Ми-Україна", ДБР затримало співробітників Одеського районному ТЦК та СП на видачі депутатам та їхнім родичам документів для ухилення від мобілізації.

Головне