МЗС: У Мозамбіку відкриють посольство України

МЗС: У Мозамбіку відкриють посольство України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснив перший в історії двосторонніх відносин робочий візит до Мозамбіку. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Відомо, що міністр зустрівся з президентом країни, А також провів переговори із міністеркою закордонних справ та співробітництва країни Веронікою Макамо.

“Мій візит до Мозамбіку має три основні завдання. Перше: закласти політичний фундамент для розвитку взаємовигідних відносин наших країн. Друге: обговорити втілення Формули миру Президента Володимира Зеленського. Третє: напрацювати перспективні напрями економічної співпраці”, - зазначив Кулеба.

Він подякував мозамбікській стороні за надання офіційної згоди на відкриття українського посольства в Мапуту.

Крім того, Кулеба розповів про повномасштабну війну. яка триває в Україні і запросив Мозамбік приєднатися до формули миру, адже це стане суттєвим внеском в захист принципів та цілей Статуту ООН.

Нагадаємо, що очільник українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба оголосив про старт свого другого турне Африкою, яке охопить країни на всі частинах континенту. 

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба приїхав до Португалії з робочим візитом

Головне