Мобільного зв'язку нема: росіяни встановлюють на ТОТ Луганщини таксофони, - ОВА

Мобільного зв'язку нема: росіяни встановлюють на ТОТ Луганщини таксофони, - ОВА

Так звана окупаційна влада ще два роки тому вимкнула мобільний зв'язок у містах та селах, які армія рф захопила на Луганщині. Замість цього місцевим пропонують користуватися таксофонами. 

Як розповів очільник Луганської ОВА, такі апарати вже з'явились на вулицях тимчасового підконтрольних росії Сєвєродонецька, Лисичанська та Кремінної. У уих населених пунктах влада встановила вже майже 30 одиниць таксофонів.

"Відповідальним за ці роботи є так зване "мінцифри лнр"... по одному на декілька тисяч населення. З них можна зателефонувати на номери в межах одного населеного пункту та спробувати викликати екстрені служби", - розповів він.

В ОВА повідомили, що військовослужбовці рф продовжують щоденно вести вогонь по визволених від окупантів населених пунктах Луганської області, зокрема йдеться про Стельмахівку, Куземівку, Невське та Новолюбівку. Попри цілодобові обстріли у цих містах залишаються проживати цивільні.

"Вони поки що відмовляються евакуюватися, навіть коли житло зазнає пошкоджень. Привозимо деякі матеріали і допомагаємо відновити - щонайменше люди мають бути захищеними від опадів та протягів", - розповів Лисогор.

Ворожі підрозділи на вказаному відтинку фронту здійснюють штурмові дії на трьох напрямках - Куп’янському, Сіверському та Лиманському. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські підрозділи на південному напрямку активізують свої спроби наступальних дій. Лише за минулу добу на півдні ворог здійснив 30 штурмів. У Силах оборони півдня уточнили, що більшість з них припала на район Старомайорського. 

 

Головне