Міноборони Британії може очолити Тугендхат, відомий своєю антиросійською позицією, - ЗМІ

Міноборони Британії може очолити Тугендхат, відомий своєю антиросійською позицією, - ЗМІ

Видання The Telegraph назвало ймовірного наступника Бена Воллеса - міністра оборони Великої Британії, який днями оголосив про намір піти у відставку. Новим головою британського оборонного відомства може стати заступник очліьника МВС країни Том Тугендхат.

Тугендхат добре відомий своїм не надто дружнім відношенням до росії, Китаю та Ірану. Так, торік після російського повномасштабного вторгнення рф в України він закликав владу Британії вислати з країни всіх росіян. Пізніше він уточнив, що мав на увазі лише "небезпечних громадян рф", серед яких представники розвідки та дипвідомств.

Автори матеріалу зазначають, що Тугендхат користується підтримкою депутатів-консерваторів, яким дуже подобається його позиція стосовно Китаю. Також його прибічникам імпонує той факт, що він має досвід служби в територіальній армії та військового помічника начштабу оборони.

"Серйозні часи вимагають серйозного керівництва, того, хто розуміє складнощі ведення війни, геополітику великої державної конкуренції — Том був би природним наступником Бена", - зазначив один з посадовців британського парламенту від консерваторів.

Колишній міністр кабінету консерваторів наголосив, що Тугендхат має "бойовий досвід, який я вважаю необхідним з огляду на нинішній конфлікт в Україні".

Серед інших ймовірних кандидатів на посаду нового глави Міноборони Британії ЗМІ називають також Пенні Мордаунт, яка вже обіймала цю посаду раніше, та Анн-Марі Тревельян, яка працює міністром закордонних справ в Індо-Тихоокеанському регіоні. Також до їхнього числа відносять сера Брендона Льюїса (екс-міністра юстиції), Джеймса Хіпі (заступника Волеса) та Джона Глена (головного секретарю казначейства).

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан вважає, що відставка голови Міністерства оборони Британії Бена Воллеса не вплине на політику Королівства щодо України.

Головне