Міноборони Чехії припустило можливість створення підрозділів для захисту України

Міноборони Чехії припустило можливість створення підрозділів для захисту України

У Чехії розглядають ініціативу створення Українського легіону. Про це повідомила міністерка оборони країни Яна Чернохова. За її словами, до складу цього військового формування могли б увійти українські біженці, які зараз проживають на території Чеської Республіки. Про це повідомили Radio Prague.

Ця ідея перебуває на стадії обговорення в урядових колах.

"Ми хочемо продовжувати підготовку українських солдатів, тож чому б не охопити цим процесом, можливо вже чеських громадян, які зараховують себе до української національності, й сформувати якийсь підрозділ", - сказала Чернохова.

Чеське міністерство оборони розглядає можливість створення Українського легіону. Ця ініціатива передбачає добровільне залучення українських біженців, які проживають у Чехії, без жодного примусу чи тиску. Таким чином вони могли б підтримати свою батьківщину.

Міністерка оборони підкреслила доцільність такого кроку, зважаючи на значну українську діаспору в Чехії, яка зросла через військові дії. Вона також зазначила, що до легіону потенційно могли б долучитися етнічні українці, які вже мають чеське громадянство.

Ця ідея наразі перебуває на стадії обговорення та оцінки її практичної реалізації чеським урядом.

Як писали "Ми-Україна" раніше, розширення потужностей атомної енергетики розглядається як ключовий крок для України у вирішенні проблем з генерацією електроенергії, що виникли через систематичні російські обстріли. Таку думку висловила Пенні Пріцкер, спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України, під час свого візиту до Києва. 

Головне