Маємо розвинену інфраструктуру: в Повітряних силах розповіли, як Україна захищатиме F-16

Маємо розвинену інфраструктуру: в Повітряних силах розповіли, як Україна захищатиме F-16

Україна після отримання винищувачів F-16 буде зберігати їх у спеціальних спорудах, щоб захистити від ракет окупантів. Про це розповів командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук в ексклюзивному інтерв’ю “Ми-Україна”.

За його словами, Україна має спеціальну, досить добре розвинену інфраструктуру для захисту своєї авіації.

"На наших аеродромах є відповідна розвинена інфраструктура захисту. Ми маємо на аеродромі захищені споруди, в яких зберігаються літаки. Ми працюємо за принципом розосередження. Ми літаки не зберігаємо після виконання завдання на одному аеродромі. Тому вполювати наші літаки досить складно", - зазначив Олещук.

При цьому він нагадав, як окупанти нещодавно били по аеродрому у Старокостянтинові.

"Якщо взяти на прикладі аеродрому Старокостянтинова, по якому було нанесено недавно три масованих удари. На даний момент аеродром боєготовий, літаки, які були на аеродромі, збережені. І літаки продовжують виконання завдань", - заявив командувач Повітряних сил.

Як повідомляли "Ми-Україна", командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук розповів, що винищувач F-16 був в Україні і його тут випробовували. Також він додав, що наразі Україна готує необхідну інфраструктуру для експлуатації F-16.

Головне