Масова атака по Україні: на Сумщині на підстанції сталася пожежа

Масова атака по Україні: на Сумщині на підстанції сталася пожежа

Внаслідок обстрілів окупантів без електроенергії залишається щонайменше шість регіонів. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Відомо, що за минулу добу енергетики заживили понад 3,6 тисяч абонентів.

Крім того, на Сумщині через ворожі атаки відбулося загоряння обладнання підстанції. Рятувальники оперативно прибули на місце події та ліквідували пожежу.

“У Дніпропетровській області внаслідок обстрілу відключилася одна лінія електропередачі напругою 6 кВ, без світла залишалися понад 1,1 тисяч споживачів. У Нікополі через обстріл пошкоджено газопровід низького тиску - відключені споживачі”, - йдеться в повідомленні.

Енергетики розповіли, що без світла залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Чернігівській, Харківській, Херсонській областях:

  • У Донецькій області за минулу добу внаслідок обстрілів вимикались 12 населених пунктів. 
  • У Харківській області через бойові дії відключилася одна повітряна лінія 10 кВ, частково знеструмлено один населений пункт. Без світла залишаються понад 1,6 тисячі споживачів. 
  • У Чернігівській області через обстріли російських загарбників знеструмлені 18 населених пунктів.
  • У Сумській області залишаються знеструмленими понад 2,5 тисячі споживачів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, компанія ДТЕК, яка є оператором системи розподілу електроенергії на Київщині та Одещині, оголосила про переведення своїх фахівців у вказаних областях у посилений режим роботи

Головне