Маска дотисли: гігантську сяючу літеру X зняли з даху штаб-квартири Twitter

Маска дотисли: гігантську сяючу літеру X зняли з даху штаб-квартири Twitter

З даху штаб-квартири Twitter у Сан-Франциско зникла величезна літера X. Як пише The Guardian, це сталось після того, як місцевий Департамент будінспекції заявив про отримання 24 скарг стосовно сяючої інсталяції Ілона Маска.

Усі скарги місто отримало упродовж вихідних, одразу після того, як логотип був встановлений на будівлю компанії у п'ятницю. Його демонтували 31 липня, оскільки "сусіди" скаржились на яскраві миготливі вогні від гігантського знаку.

"Сьогодні інспектори з будівництва спостерігали за демонтажем конструкції. Власнику об'єкта нерухомості буде нараховано плату за несанкціоновану установку світлової конструкції", - наголосили в Департаменті будівельної інспекції Сан-Франциско.

У компанії X сказали, що демонтаж логотипа був добровільним.

На вихідних представник відділу будінспекції написав у звіті, що представники компанії двічі відмовляли у доступі на дах міській владі, яка намагалася оглянути логотип.

Патрісія Валлінга, яка живе навпроти штаб-квартири, розповіла CBS News, що цей знак був "клоунським шоу".

Адвокат Джордж Вольф сказав, що жителі мають право або схвалити, або відхилити встановлення поібних яскравих логотипів.

"Це дуже, дуже безрозсудно [з боку Маска] робити щось таким чином… Це просто звучить так, ніби це його звичайний спосіб ведення бізнесу", - прокоментував він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, компанія американського мільярдера Ілон Маска фактично відібрала логін @X у Twitter у його власника. Той не отримав ані попереджень, ані грошової компенсації за це. Потерпілим виявився житель Сан-Франциско фотограф Джин Хван. Він розповів, що одного дня отримав листа від Twitter, в якому зазначалося що його логін, з яким від був 16 років, тепер є власністю компанії Маска.

Головне