Люксембург долучився до Коаліції дронів для України

Люксембург долучився до Коаліції дронів для України

Люксембург долучився до Коаліції дронів. Таким чином країна стала сімнадцятою, яка долучилася до латвійської ініціативи щодо нарощування безпілотників. 

Про це 3 жовтня повідомило Міністерство оборони України.

За словами заступниці міністра оборони з питань цифровізації Катерини Черногоренко, мета коаліції - забезпечити промислове виробництво FPV-дронів як в Україні, так і на Заході.

“Наша мета - забезпечити промислове виробництво FPV-дронів в Україні і на Заході, щоб створити асиметричну технологічну перевагу над ворогом у довгостроковій перспективі. А також масштабувати їх виробництво. Тому ми раді вітати у Коаліції Люксембург, який за ці роки послідовно і постійно допомагав нашому війську, а тепер включиться у розвиток індустрії дронів”, - зазначила Черногоренко.

Нагадаємо, Коаліція дронів була створена в Україні у лютому 2024 року під час 19-ї зустрічі у форматі Рамштайн. Ініціатива була запропонована Латвією та координується спільно з Великою Британією.

У вересні українські виробники безпілотників  вперше отримали можливість у межах коаліції доєднатися до міжнародних тендерів.

Для участі виробникам необхідно зареєструватися на сайті Міноборони Великої Британії та подати заявку. Пропозиції прийматимуться до 14 жовтня.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, російські окупанти почали маскувати протипіхотні міни новим методом, завдяки чому вони можуть бути помилково прийняті за каміння або сміття.

Головне