Кулеба прокоментував суперечки Польщі та України щодо експорту зерна

Кулеба прокоментував суперечки Польщі та України щодо експорту зерна

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зауважив, що конфлікт України і Польщі щодо експорту зерна з точки зору Європейського Союзу – це набагато менша проблема, ніж альянс України і Польщі в межах ЄС. З точки зору впливу на процеси всередині і динаміку в ЄС.  

Про це міністр розповів в інтерв'ю Наталії Мосейчук в рамках авторського проєкту "Мосейчук +". 

Глава МЗС заявив, що цей конфлікт з точки зору ЄС – це набагато менша проблема, ніж альянс України і Польщі в межах ЄС. З точки зору впливу на процеси всередині і динаміку в ЄС. 

"Я б не драматизував історію з зерном. Вона дуже погана, але не стратегічна", - зазначив він.

Нагадаємо, румунія затвердила умови імпорту зерна з України.

Механізм погодили з Україною. Він захищає румунських фермерів від імпорту зерна з України. Відтак Румунія дозволяє імпорт пшениці, кукурудзи, соняшнику та сої лише на підставі маркетингової угоди, яку має видати Міністерство сільського господарства і сільського розвитку. Таким чином, імпорт зернових буде можливим лише для румунських фермерів і переробників, які документально підтвердять, що їм потрібно зерно для поповнення запасів.

Як повідомляли "Ми-Україна", попри зрив росією "зернової угоди" та неодноразові погрози бити по суднах, які прямують до узбережжя України, вже 10 кораблів скористалися українським гуманітарним коридором в акваторії Чорного моря.

 

 

 

Головне