Кримський міст не встояв: Путін обіцяє помсту, а туристи тікають

Кримський міст не встояв: Путін обіцяє помсту, а туристи тікають

Сьогоднішня нічна атака по Україні може буде помстою росіян за Кримський міст, адже російський диктатор Володимир Путн погрожував "возмєздієм" після підриву його самобуду. Зруйнована одна ділянка, а у росіян справжня паніка: туристи тікають з півострова, військові готуються до затримок постачання зброї. Про наслідки підриву Кримського мосту розповідає наш Ростислав Сисоєв.

Росіяни нині лише гадають, як така сакральна путінська споруда знову потрапила під роздачу і як її захищати.

"З урахуванням того. що вже другий теракт на Кримському мосту відбувся, я чекаю конкретних пропозицій", - сказав російський диктатор після "надзвичайної події" на об'єкті.

Припускають, що міст атакували надводними ударними засобами або навіть саморобними дронами-гідроциклами.Вранці понеділка, 17 липня, там пролунало два вибухи. Пошкоджена ділянка автомобільної переправи, Путін поскаржився, що не використовував споруду у військових цілях, а її розбили. Але це чергова брехня.

На кадрах нашого сюжету зображена одна з колон військової техніки, яку переправляють на окупований півострів через так званий Кримський міст. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) прогнозують, що порушення автомобільного руху негативно вплине на логістику окупантів.

"Через Кримський міст в тому числі перекидається залізницею важка бронетехніка росіян, вона йде спочатку на Керч а потім - на Джанкой", - розповів колишній заступник начальника штабу ВМС ЗСУ капітан першого рангу Андрій Риженко.

Відновити пошкоджену ділянку окупанти планують восени , а поки що авто рухаються по одній смузі. Кремлівський диктатор у руйнуванні свого самобуду звинувачує Україну і вкотре погрожує помстою.

"Відповідь з боку росії звісно буде", - сказав він.

Цієї ночі окупанти атакували південь України, випустивши шість "Калібрів " та три десятки ударних дронів. Наша ППО спрацювала і масштабних руйнувань вдалося уникнути

"Сьогодні вночі ми побачили, що коли росіяни нічого не можуть зробити - вони атакують цивільну інфраструктуру", - прокоментував атаку очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Наразі залякані самі росіяни. Вон масово тікають з окупованого півострова. Туристам пропонують альтернативний маршрут виїзду через Мелітополь та Маріуполь. Черга втікачів розтягнулась на п'ять кілометрів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, після звільнення Криму – півострову, який з 2014 року перебуває під контролем росії – тотального “полювання на відьом” очікувати не варто. Представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева розповіла, кого саме притягатимуть до відповідальності після деокупації українського півострова.

Головне