Кремль активізував ядерні погрози та дипломатичний шантаж, щоб контролювати Захід, – ISW

Кремль активізував ядерні погрози та дипломатичний шантаж, щоб контролювати Захід, – ISW

Кремль активізував кампанію з рефлексивного контролю, використовуючи ядерні погрози, щоб контролювати країни Заходу у намірі допомагати Україні захиститись від агресії. Про це повідомили ISW.

"Російські посадовці постійно приурочують навчання з ядерної готовності та нечіткі погрози ядерної відплати до важливих політичних рішень Заходу щодо війни в Україні, щоб змусити західних політиків стримувати себе і зменшити свою підтримку України", – пишуть аналітики.

Цього разу ця риторика стосується прибуття нової партії військового озброєння.

росія все ще намагається залякати Захід, щоб він не надавав зброю, або затримував її постачання.Аналітики оцінили як вкрай малоймовірно, що російська ядерна зброя буде використана в Україні, або деінде.

У ISW нагадали, що росія вже багато раз "брязкала" ядерною зброєю протягом повномасштабного вторгнення в Україну, щоб змусити Захід припинити допомогу Україні.

Нагадаємо, в адміністрації президента США Джо Байдена не вбачають реальних загроз застосування росією ядерного озброєння, попри риторику Кремля останнім днями. На цьому наголосив координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі під час брифінгу, передає "Голос Америки".

Як писали "Ми-Україна" раніше, влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу росії будь-якої зброї. Про це повідомив президент Франції Еммануель Макрон.

Також Китай буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення.

Головне